Βιογραφικό

 

 

 Βίκη Μπιστογιαννάκη


 

Από νωρίς ένιωθα την ανάγκη να καταλάβω τον εαυτό μου και τους γύρω μου και να βελτιώσω τις σχέσεις μου. Γρήγορα άρχισα να βρίσκω απαντήσεις στον τομέα της ψυχολογίας, έτσι τελειώνοντας το σχολείο φοίτησα στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Deree , όπου και απέκτησα το πτυχίο μου, Bachelor in Psychology.

 Η όρεξη για μάθηση και κατανόηση, γύρω από τον άνθρωπο και τις σχέσεις, δεν σταμάτησε έτσι αποφάσισα να συνεχίσω τον κύκλο σπουδών μου. Επέλεξα το τετραετές μεταπτυχιακό συνθετικής ψυχοθεραπείας  πάνω στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, καθώς και την εκπαίδευση γονέων, European Certificate of Psychotherapy, in Integrative Psychotherapy (EAP)

Παράλληλα με τις παραπάνω βασικές σπουδές μου, παρακολούθησα , μεταξύ άλλων, τους κάτωθι εκπαιδευτικούς κύκλους που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη του συνθετικού μοντέλου που εξασκώ,  το οποίο προσεγγίζει ολιστικά τον άνθρωπο, σε συναισθηματικό, σωματικό και γνωστικό επίπεδο, για καλύτερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία και εξέλιξη. Περιληπτικά:

Σχολική Ψυχολογία, Σχέσεις και Σώμα, Συμβουλευτική Γονέων, Διαταραχές Προσωπικότητας ,Ψυχώσεις και Διασχιστικές Διαταραχές , Σωματόμορφες Διαταραχές και Διαταραχές Ύπνου , Δυσκολίες Προσοχής και Οργάνωσης στο σπίτι και το σχολείο, Διαδραστική μεθοδολογία στην εκπαίδευση, Σεξουαλικές και Αγχώδεις Διαταραχές , Συναλλακτική Ανάλυση/ Συμβίωση, Παιγνιοθεραπεία,  Θεραπεία μέσω της Τέχνης, Ψυχογενετικό Σύστημα/Redecision Therapy, Σχέσεις και Όρια, Εμπόδια στην επαφή,  Διατροφικές Διαταραχές, Πένθος και Απώλεια, Διαμεσολάβηση/ Διαχείριση συγκρούσεων/ Ενδυνάμωση εφήβων ,Εξαρτήσεις , Κρίσεις Πανικού και Αντιμετώπιση, Ψυχοσωματικές Εκδηλώσεις και Ψυχοθεραπεία, Ενεργή ακρόαση/Αναπλαισίωση/Στήριξη θυμάτων/Οικογενειακή βία, Σχέσεις παιδιών γονέων κα.

Σημαντικό ρόλο στην εξελικτική μου πορεία έχει παίξει η προσωπική μου θεραπεία και εποπτεία καθώς και τα ταξίδια, τα οποία είναι αστείρευτη πηγή γνώσεων και εμπειριών που δεν θα είχα τη δυνατότητα να αποκτήσω μέσω της τυπικής εκπαίδευσης και των βιβλίων.

                                                                                 ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ       

Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Αθήνα

  •  Ψυχολόγος στη γραμμή ΣΟΣ :

  • Τηλεφωνική διαχείριση, αντιμετώπιση και συμβουλευτική σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και συγκρούσεων στην οικογένεια.

  • Ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων.

  • Επιστημονική  Σύμβουλος – Εκπαιδεύτρια: 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών,  Γυμνάσιο Χαλανδρίου, Δημοτικό Καισαριανής

  • Διαδραστικές εκπαιδεύσεις ομάδων μαθητών σε σχολεία με θέματα: ανθρώπινα δικαιώματα, σχολική κοινωνική ζωή, ενεργητική ακρόαση, ενδυνάμωση, αποτελεσματική επικοινωνία, όρια, διαμεσολάβηση, διαχείριση συγκρούσεων, ρατσισμό και σχολικό εκφοβισμό.

  • Θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση στελεχών κοινωνικής υπηρεσίας δήμου Γαλατσίου στην υποδοχή και στήριξη θυμάτων βίας,  ενεργή ακρόαση, αποτελεσματική επικοινωνία,  σύνδρομο Στοκχόλμης και  Μετατραυματικό Στρες .

  • Διοικητικό Μέλος, Εκπρόσωπος σε θέματα νεολαίας σε συναντήσεις Eurochild, Συνήγορο του παιδιού κα.

 

Γραμμή Μαζί για το Παιδί – Αθήνα,  Ψυχολόγος

  • Τηλεφωνική αντιμετώπιση και συμβουλευτική σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία παιδιών, εφήβων και σχέσεις στο σχολείο και την οικογένεια.

ESTC HELLAS – Αθήνα, Επαρχία. Βασική Εκπαιδεύτρια σε θέματα Ψυχολογίας.

  • Εκπαίδευση προσωπικού ασφαλείας αθλητικών εγκαταστάσεων υπό την αιγίδα της  Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στην ενεργητική ακρόαση, την αποτελεσματική επικοινωνία, τη γλώσσα του σώματος, τη διαχείριση θυμού και συγκρούσεων.

                                                                                 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Συμμετοχή σε ερευνητική ομάδα ποιοτικής έρευνας με θέμα: Πως η απώλεια εργασίας έχει επηρεάσει το ρόλο του άνδρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσαμε στο 20ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ψυχοθεραπείας στην Αθήνα.

                                                                                             ΟΜΙΛΙΕΣ

"Διάλογοι Φιλίας", Hellenic American University, 3η Ημερίδα: Ο μαθητής ως εθελοντής.

"Άγχος και τεχνικές διαχείρισης", Ομάδα αλληλεγγύης δήμου Παλλήνης.

"Ανθρώπινα δικαιώματα και αντιμετώπιση της βίας", Μαζί για το Παιδί, εθελοντές γραμμής.

“Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κατά της βίας, ο ρόλος της γραμμής sos” Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Ν. Φάληρο.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο